نوشته شده توسط : شرکت بازرگانی بارمان

ساختار کود جامد به چه صورت می باشد ؟


شکل ظاهری کود جامد ، شبیه به پودر یا کریستال می باشد . این نوع کود معمولا در بیش تر مزرعه ها ، گلخانه ها و … کاربرد دارند . همچنین دارای تنوع هستند . به همین دلیل کاربرد متفاوتی دارند . البته بیش ترین کاربرد آن ها در کشاورزی می باشد . مواد به کار رفته در کود جامد ، کمک می کند تا گیاه به خوبی رشد کند . برخی از عناصر موجود در این کود ها که باعث رشد و تغذیه گیاه می شود ، شامل کلسیم ، نیترات ، پتاسیم و … می باشد . کودهای جامد به صورت پودری، دانه ای یا گرانول در بازار به فروش می رسند. کود جامد در سایزهای مختلفی وجود دارد و به صورت پودری و دانه درشت در دسترس عموم مردم قرار می گیرد. موارد استفاده کود خشک را عموماً برای اصلاح خاک و در ترکیب با خاک استفاده می کنند. نحوه استفاده از کود گرانول یا جامد به صورت ریختن روی خاک است. کودهای جامد خشک از نظر مواد تشکیل دهنده در دو گروه مختلف کودهای مخلوط و کودهای تک ماده ای دسته بندی می شوند.

کود پودری چیست و چه کاربردی دارد؟


شکل ساختمانی کودهای پودری به صورت پودر یا کریستالی هستند. کود پودری در تمام  مزارع، باغات و گلخانه ها قابل استفاده بوده و محدودیتی ندارد. تنوع فرمولی این شکل از کودها بسیار زیاد است و چندین مورد آن ها در بازار کشاورزی به دلیل کاربرد زیاد و یا نیاز بالای گیاه، امروزه رواج بیشتری دارند.

 

بهترین زمان مصرف درختان میوه:

 

زمان متورم شدن جوانه‌ها تا مرحله فندقی شدن میوه‌ها (هر 10 روزیک‌بار به‌صورت 5-3 کیلو در هزار ـ محلول‌پاشی)

غلات (گندم، جو، برنج): مرحله ساقه‌دهی تا مرحله پر شدن دانه‌ها ( هر 10 رویک‌بار به میزان 5-3 کیلو در هکتار ـ محلول‌پاشی)

صیفی‌جات: شروع غنچه‌دهی به بعد هر 10-7 روز یک‌بار (محلول‌پاشی) در تمام زراعت‌ها مصرف این کود به‌صورت پودر 5 کیلو در هکتار

 

مزایای کودهای جامد را بشناسید


از مهم ترین مزیت های کودهای خشک این است که استفاده کردن از آن ها برای هیچ کدام از گیاهان محدودیت زمانی ندارد و گیاه می تواند مواد مغذی مورد نیازش را در محدوده زمانی با استفاده از این کودها به خود جذب کند. قبل از کاشت گیاهان، کودهای خشک را می توانید به خاک آن ها اضافه و مخلوط کنید. باید توجه داشته باشید اصلاح اولیه خاک ممکن است طول بکشد، اما با وجود این کودها در خاک و در طولانی مدت سبب افزایش بازدهی کشاورزی می شود. علاوه بر این ها کودهای جامد ماندگاری بالایی دارند و برای مدت طولانی می توانید آن ها را مورد استفاده قرار بدهید.

معایب کودهای جامد چیست ؟


یکی از معایب بزرگ کودهای خشک این است ، که استفاده کردن از این کودها کنترل کم تری در اختیار کشاورزان قرار می دهد .

این بدان معناست که اگر گیاه شما با کود جامد دچار مسمومیت کودی شود ، امکان حذف کردن کود از خاک وجود نخواهد داشت . چرا که خاک و کود هر دو با یک دیگر ترکیب شده اند و دیگر کار از کار گذشته است و جدا کردن آن عملاً امکان پذیر نمی باشد .

نکته آخر

 

در مزارعی که از سیستم آبیاری تحت فشار ( قطره ای ، بارانی ، بابلر ) استفاده می کنند، کود پودری از طریق سیستم آبیاری داده می شود ولی به دلیل راندمان بالا، اخیراً در سیستم آبیاری سطحی هم کود به صورت فرتیگیشن ( Fertigation ) داده می شود.
محدودیت این روش این است که فقط کودهای محلول در آب قابل مصرف هستند مثل کودهای نیتروژن دار( NPK)، پتاسیم دار، کلات های ریز مغذی و کود کامل محلول در آب با توجه به تعداد دفعات آبیاری، دفعات کود دهی هم محدود نیست که این نیز باعث افزایش راندمان می شود و مناسب با نیاز گیاه است .

ولی باید دقت شود که :


مصرف کود در سیستم آبیاری تحت فشار با آب هایی که بی کربنات و سختی بالا دارند موجب رسوب و گرفتگی منفذها می شود.
مقدار مصرف کود محدود است و میزان مورد نیاز را مخصوصاً برای کودهای کامل و نیتروژن دار باید طی چند نوبت مصرف نمود.
با توجه به بافت خاک، باید برنامه آبیاری و کوددهی طوری تنظیم شود که کود به ریشه گیاه برسد و شسته نشود.
تعداد نوبت های کوددهی نسبت به دفعات آبیاری باید طوری باشد که مقدار کود مورد نیاز که در سیستم حل می شود، باعث افزایش شوری نشود.

 

تماس با ما

نشانی :
تهران - اشرفی اصفهانی - ابتدای جلال آل احمد - ساختمان سینا - پلاک۱۹۶ - طبقه ششم - واحد ۱۱
شماره تلفن :
۴۴۲۹۲۱۷۴





:: برچسب‌ها: مسمومیت کودی , سیستم آبیاری تحت فشار , کودهای نیتروژن دار , کریستال ,
:: بازدید از این مطلب : 250
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 مرداد 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: